28 Kasım 2010 Pazar

ne iş yapıcam ben..

büyük kararlar arifesindeyim.
6 yıl fakülte
2,5 yıl zorunlu hizmet
4 yıl asistanlık
2 yıl zorunlu hizmet
sonuç:ben artık doktorluk yapmak istemiyorum..
bi kendidnizi düşünün kardiyologum ya öyle kalp hastası felan değil (allah korusun) olesine bir grip olduğunuzu.yada arkadaşlarınızı etrafınızdaki herkesin en azından grip olduğundaki gibi mızmız,sorunlu,ilgiye muhtaç olduğunu.hayatınızın 7x24bu kişilerlegeçtiğini.düşünsenize işe geliyosunuz ve kime sorarsanız sorun kimse iyiyim demiyor...
son döneme kadar enerji veriyodu bana hastalarım,tedavi sonrası onların gözündeki mutluluk,minnettarlıkları.ama artık ben çok sorguluyorum işimi,hayatımı.artık mutlu değilim işimden.
çook üzülüyorum buna.okadar uykusuz geçen gece,başarı,çaba,hırs,ego her şey bu kadarmıydı.
niye böyle düşünüyorum diyede üzülüyorum.
iki gecedir uyumuyorum.
tamam doktorluk yapmak istemiyorum.
peki ben ne iş yapıcamki?
kafam çok karışık..canım çok sıkkın.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

biraz nadasa alsan kendini,düşüncelerini?
lincoln un söylediği gibi beynim bir sünger olsa arada çıkarıp sıkmak istiyorum.gereksiz ne varsa gitsin diye.güzel şeyler kalsın ya da yeniden başlayayım herşeye heyecanlarım taze olsun diye.insan bazen boşlukta kalabiliyor.eğer ilgini çekerse genç beyin dergisine göz atmanı tavsiye ederim.bugünlerde ben de sorguluyorum hayatımı.sanki herşeyi yaşamışım doymuşum bıkmışım gibi geliyor yapmak istediğim o kadar şey varken..hedefsizlik mi diye düşünüyorum.genç beyinde okumuştum.galiba sebebim bu.bilmiyorum.oluruna bıraktım bu ara herşeyi.gidişatına.canını hiç sıkma minik kuzucuğuna odaklan sevdiklerinle vakit geçir.bu dönem belki de bir geçiş dönemi benim istisnasız bu aylardaözellikle kasımda şöyle ağır çekimde yaşıyormuşum gibi ağır ağır ,eze eze ,çok mutsuz geçer,sonrasında herşey netleşiyor.tekdüzeleşmesi de yoruyor insanı.aynı şeyleri ben de düşünüyorum.kıyafet almak bile gelmiyor içimden.şöyle kafan rahatladıktan sonra mesleğinde neler yapmak istediklerini düşün istersen.neler istyordun gibi.bu kadar emeğe yazık olmasın.
umarım herşey gönlünce olur.yüreğinin ferahlaması,kalbinin en güzel yolu seçebilmesi için dua edeceğim..
iyipazarlar...

zeynep dedi ki...

merhaba ben senin yeni izleyicilerindenim..bugün canın sıkılmış belli..hangimizin böyle zamanları olmuyorki..bence geçici bir dönemdir bu..bu kadar başarıdan sonra pes etmek olmak..izn kullanma durumun varsa hiç bekleme derim nacizane:))

ece ve annesi dedi ki...

en yakınım dostum doktor, ve ikiz annesi,benzer cümleleri duydum ondan da çocuklardan sonra,
yine de idealistsiniz...
geçici bir bıkkınlıktır sanıyorum ,
sevgiler...

Hande dedi ki...

Elifcim yıllarca verilen emekten sonra bu işi bırakmak zor olsa gerek. Belliki çok bunalmışıssın ama kendine biraz zaman tanı belki geçici bir sıkıntıdır, mesleğine devam edersin gene.

nalan dedi ki...

çok zor çok.
karşıdan da konuşmak sadece bıdı bıdı.
umarım kaybettiğin ışığı bulursun en kısa zamanda, zira insanın işinden mutlu olmaması ciddi sorun.
ben bir de polisleri böyle görürüm. onların da karşısına çıkan hep hırsız arsız.
gönülden sevmeden yapılması zor netekim.
gel ben seni dalışa götüreyim, terapi olur sana belkim :)

elif-kayra dedi ki...

zor bir durum sizin için ,bukadar eğitim ve emek ten sonra tekrar düşünün derim. İyi yönlerinide düşünün mutlaka

elif dedi ki...

sevgili balpare:''yeniden başlayayım herşeye, heyecanlarım taze olsun ''ve hedefsizlik demişsin ya,işte içinde bulunduğum durum aynen buu..
hani durup olece kalakalıp eeeeeee dersin yaa.bumuydu yani diye düşünürsün ,işte oyleyim..çook teşekkür ediyorumm iyi dileklerin için.çok saol..

zeynepcim:hoşgeldin ..cuma sabahı için izin aldım 10 gün izin kullanıcam.umarım dediğin gibi iyi gelir.

minik ecenin annesi:umuyorum geçici bir bıkkınlıktır..belki ben idealist olmak istemiyorum artık..

handecim:işallah kurtulurum bu durumdan ama bu sefer kendimi zorlamak yok.içimden ne geliyosa onu yapıcam.

nalancım:ne çok özledim dalmayı,hamilelikti doğumdu derken burnumda tütüyor dalmak.kulaklarımda denizin sesi,içimde hafif bir ürperti..nasıl rahatlardım eminim..

sevgili elif-kayra:zaten o iyiyönlerde olmasa 1 dk bile muallakta kalmam.o anları düşünüyorum hep motive olmak için..

Göçebe dedi ki...

Çok ama çok zor bir karar onca seneler emek verdiğin mesleğini bırakmak. Ama ilk önce aile birliğim ve benim mutluluğum diyorsan ve başka bir iş yaptığında gerçekten pişman olmayacağına eminsen bence başka bir meslek yapmak istemenden bir sakınca yok. Dediğim gibi önemli olan tek şey senin bunu gerçekten isteyip istemediğin. Umarım her şey gönlünce olur.

Adsız dedi ki...

elifciğim biraz seyehat ya da bir yolculuk,ya da başka bir şehir sana bir sayfa açacaktır eminim.maalesef yaşadıkların çevrendeki olumsuzluklar tüketiyor seni.bir de yaşadığın şehir.sevmediğim şehirlerde,evlerde,insanların arasında kalamıyorum ben.-değiştirmem lazım- yoksa hayallerim de küçülüyor.çevrende motivasyonunu artıracak insanlar da fazla olmayınca işte sonuç böyle oluyor.nitelikli çevre hakikaten de insanı acaip değişitiryor.farklı şeyler öğreniyorsun,hayallerin kafanda yeni yeni fikirler oluşturuyor.eğer gerçekten imkanın varsa sevdiğin sevebileceğin bir şehre taşın.seninle ,düşüncelerinle ortak dili konuşabileceğin insanların arasında çalış.ayak oyunlarının küçük hesapların basit insanların uğraşı olduğu yerlerden kurtulmalısın.yanlış hatırlamıyorsam akrep burcusun benim de yükselenim akrep.sürekli değişiklikler yenilikler olmalı hayatında küçük de olsa.hayallerin hedeflerin eminim ki çok yüksek ama sadece şimdilik ,basit bir çevrede boğulmuş durumdalar.
içine bak,kalbin sana en doğru yolu gösterecektir.
ben kendime bir hedef koydum.tamam dr.oluyorsun uzmanlık filan,aile tamam ama hedefim şimdilik uçuk görünse de sağlık alanında yatırımlar.ve hobim de yemek.yemek konusundaki hedefim de insanlara faydalı olmak adına blogumu iyi yerlere getirmek ve 40 ımda kitap yazmak.
bence hedef belirlemesin.al kağıdı kalemi eline hiç korkmadan yaz.yurtdışında çalışmak ,yılda en az bir ülkeyi görmek,mesleğinde ufkunu bilgini genişletmek,kuzucuğun için ailen için yapmak istediklerin birer hedef olabilir.ya da öğrenmek istediklerin -hobi alanları olabilir-hayatını öyle planlamalı doldurmalısın ki boş anın kalmasın ve can sıkıntısı boşluk kaplamasın.
sen istersen herşeyi yapabilirsin İNŞALLAH.kariyerdi,aileydi,çocuktu işte bu kdr değil.
düşün bu dünyada iz bırakmak adına ne yapmak istiyorsun? önce kendine yatırım yapmalısın.hiç bir yaşta hayat hemen bitmiyor.yapılacaklar listesine nokta koymuyoruz şu an için sen sadece virgül koymuş durumdasın.
eğer istersen kitap yazabilirsin,hasta hikayeleri bir konudur mesela ya da canın hangi konuda isterse.insanların hangi hastalık için nereye gidebileceklerini bilemedikleri sorsuna cevap bir site de açabilirsin.burası senin kişisel günlüğün.zirvede patinaj yapmak galiba bu en doğru söz oldu.
hayatının zirvelerinden birindesin şu an.devam etmen gerekiyor.nice zirveler var..
biraz düşünme payı ayır kendine ondan sonra başka zirvelere ulaşmaya devam..
hem bilirsin manzara en güzel tepeden seyredilir ,ovalarda düzlerde ne işin var..:)

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

çok uzun yazı olduğundan gönderilmedi yazdı ondan ikiye bölüp gönderdim eğer ilk yorum çıkmışsa gerilerini silebilirsin.

Adsız dedi ki...

elif gene ben:) bu sefer kısacık yazıcam bıktırmadan.bu filmi eğer izlemediysen muhakkak izlemelisin gerçek bir hayat hikayesi sonrasında umutların yeniden yeşerecek.
http://gunlukfilm.com/yetenekli-eller-ben-carson-hikayesi-izle-turkce-dublaj.html
mükemmeldi.not alarak izlediğim tek film.

elif dedi ki...

sevgili göçebe,ilk tercihim aile bütünlüğüm.kuzunun babasını msnden tanımasını istemiyorum artık.ne eşime ne kızıma bunu yapmaya hakkım yok.herşeyi göze aldım artık.
sevgili balparecim,yazdıklarını bilgisayarıma kaydettim.okadar büyük motivasyon oluşturduki bende,kağıt kalemi alıyorum elime hemen.filmide kuzudan fırsat bulduğum ilk gün izlicem.çook teşekkür ediyorumm.

Adsız dedi ki...

elifciğim amma yazmışım be:)plan yapıcam da şimdi yazdıklarımı tekrar okuyunca ben de kaydetmeliyim dedim:)
dua ediyorum sana..

MODA GEZGİNİ dedi ki...

insanın dönem dönem canının sıkkın olduğu zamanlar olur.bendede oldu.hiç üzme kendini canım.kendine meşguliyetler bul.kafanı topla.göreceksin güzel şeyler olacak:)sewgiyle kal

nihalasli dedi ki...

Arkadaslar o kadar guzel seyler ve o kadar yerinde seyler soylemisler ki bana da bir sey kalmamis.
Belkidedikleri gibi kafani rahatlatman en iyisi ama maddi olarak sikintisindan uzuntu duymayacaksan tat almadigin bir meslek icin vaktini ve var olan emegini cok baska tat alacagin faydali olacagin baska bir alana kaydirabilirsin ama bunun da cevabi sende sakli ;)
Umarim , insallah zihnin rahatlar kalbinde rahatlar ve gonlundeki hakkinda hayirli bir sekilde nasip olur.

elif dedi ki...

sevgili balpare sevgili moda gezgini sevgili nihal aslı;
çok çook teşekkür ediyorum sizlere.zaman ayırıp paylaştıklarınız için.dualarınız ,iyi dilekleriniz için.iyi şeylerin olmasına o kadar çok ihtiyacım varki..
sağlıcakla ve sevgiyle kalın...