2 Ekim 2010 Cumartesi

projem ve hayal kırıklığım:(

ptesi günü arkadaşla hasatanede oturup çok az ve çeşitsiz hasta baktığımızdan ve bu dağ başında köreldiğimizden bahsederken aklıma bir fikir geldi.
bi karavan içinde muayene masası ,ultrason cihazı,ekg,biyokimya cihazı olsun.
köylere hastaneye gelemeyen hastaların,hiç doktor yüzü görmemiş gebelerin,pratisyen hekime bile zor ulaşan ciddi kalp hastalığı olan hastaların yanına ulaşalım.hem onlara bir faydamız olur hem biz hasta bakmış oluruz hemde bukadar çokhasta bakarsak bilimsel olarakta yayın yapma hitimalimiz olur diye düşündük.
nasıl heyecanlandım anlatamam..
daha başhekimle görüşmeden kendimizi attık hastaneden.
biyerden duymuştum.AB'nin bu şekilde desteklediği projeler varmış diye.
tesadüfen gördüğüm bir binada ki valilik birimine gittik önce.
görevli uzmanın gözleri parladı projeyi duyunca ama başvuru tarihi haziran ayında bitmişti.bize gelecek sene için ok verdi ama biz gelecek seneye kadarvakit kaybetmek istemiyorduk.
bizi önce başkabir merkeze sonrada belediyeye yönlendirdiler.
bi öğrendikki öyle bir araç varmış 2 yıl önce hibe edilen.doktor olmadığından olece duruyomuş garajda.içinde yok yok olan.mükemmel dizyn edilmiş bir tır.
aman allahım nasıl olur süper felan derken kendimizi başkan yardımcısıyla konuşurken bulduk.
herkes çok mutluydu.biizim gibi idealist doktorlara çok ihtiyacı olduklarını vs sölediler.ki biz para vs talep etmiyorduk kesinlikle ve hafta sonu tatilinde gideecektik köylere...
10 günlük bir deneme dönemi için anlaşıp başka iki kuruma gittik ertesi gün bazı kitler hakkındakonuşmak için.son gittiğimiz kuruma ole umutlu girmişimki anlaşılan.şube müdürünün bize böyle bişe olamıyacağını anlayabilmem için 2 kere tekrar etmesi gerekti.kafamızdan nasıl bole bir proje hazırladığımızı gidiyomuş gibi nasıl kendimize göre plan yapabildiğimizi sordu.kurumumuzdanda halen izin almadığımızı soleyince bizi kibarca kovdu.yada kovmaktan beter etti..
ben saat 17:00de ismini vermek istemediğim bir müdürlüğün önünde olece kalakaldım.
deli oldum,sinir oldum,bürokrasiden ve siyasetten nefret ettim.
ve birkez daha bu ülkeden gitmek için herşeyi yapacağıma yemin ettim.

4 yorum:

Yelish dedi ki...

Yelish sayfamda gordum seni,Yelish kapaniyor,canims'a aldim arsivimi ,sen geldin ben kaciyor olmasin diye yeni adresimi(CANIMS) veriyim dedim ama takildim kaldin sayfanda
Son cumlene istinaden bir sey soylemek istiyorum ; sakin gitme !
Sizin gibi insanlarda terkederse ne olacak bir dusunsene ....
sevgiler

elif dedi ki...

sevgili yeliz,destek yerine köstek görmekten,sırf bürokrasi,kural böyle diye benden en faydalanılmayacak yere atılıp aldığım eğitimin 10 yıllık emeğimin hiçe sayılmasından,yaptığım doktorluk yerine odamın boyasından badanasından fırça yemekten okadar sıkıldımki..
hayırlısı ama kesinlikle denicem gitmeyi..
yeni adresinde görüşmek üzere..
sevgiler..

keLemek dedi ki...

Elifcim yılma
yazı yaz mail at sağlık bakanlığına, kraldan çok kralcı bu millet bilmiyor musun..yapacaklarını düşün.alacağın tepkileri..(hastalarından)
yılma nolur..böyle amaç bu bizi yıldırmak ve bizi gitmeye zorlamak..
yazı yaz mail at dediğim gibi sağlık bakanlığından mutlaka ilgilenmeleri lazım..
2006 senesinde sağlıkta dönüşüm projesi işinde çalışmıştım ben (öğrenciyken-misafir ağırlama olarak)tüm il sağlık müdürleri hastane başhekimleri ve müdürleriyle bu projeyi yapan şahane bir ekip vardı..destek olucak birileri elbet çıkar.

elif dedi ki...

sevgili kelebek ümitlerimizi mayıs ayındaki sodes projelerine bıraktık.bekleyip görcez ama bu beklemek bile hastalara en az 7-8 aya malolacak:(