24 Temmuz 2010 Cumartesi

öksürük kesmek için ilaç dışında ne kullanıyorsunuz?

geçen hafta kursta sınıf havalansın diye pencereleri açtık.
sadece 15 dk.
sonra ben işkilllendim ve sınıfta okadar kişi rahatsız olmuyoken, ceryanda!! kalıyorum hasta olurum diye insanların cıkcıkları arasında kapattım pencereyi.
ama başladı o gün boğazım gıcıklanmaya.
2gün sonra akut farenjitim.ve 3 gündür de başka bir reaksiyona bağlı olarak aralıksız öksürüyorum..
ilaçta alamıyorum emziriyorum diye.nane limon kekik bal tarzı geleneksel şeylerle idare ediyorum.ama çok sıkıntılı.gece emzirirken başlıyorum öksürmeye .sonra kızım uyanıyor tabi.hadii baştan başla uyutmaya.gece pat pat öksürmeler.salonda yatıyorum kaçgündür.bulaşmasın miniğe diye.
okadar dikkat ediyorum gene beni buldu demek istemiyorum ama ole olmamışmı amaaa..
ne kullansam başka önerisi olan ,deneyip fayda gören varmı acaba?
teşekkürler şimdiden..

9 yorum:

Fulyanna dedi ki...

Benim de kronik tonsillitim vardı çocukluğumdan beri kendimi bildim bileli gününü şaşmaz ayda bir iki ayda bir hasta olurdum.

2 yıl oldu bademcik ameliyatı olalı ama toktor farenjit olduğunu ve boğazlarımdan yaşadığım sorunların hiç bi zaman tam anlamıyla bitmiceğini söledi.

Gçen hafta ben de öksürükten geberiyordum kekik kaynatıp içtim,ballı süt içtim,bala limon sıkıp yedim ama sadece o an için uyuyabilmeyi sağlıcak kadar faydasını gördüm.

Size de geçmiş olsun :)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Hay Allah yaa,geçmiş olsun Elifcim.Çocuk söz konusu olunca insan daha çok üzülüyor...
Sıcak tereyağ içinde eritilen dut pekmezi iyi gelebilir.Ancak öksürük inatçı ve uzun sürerse 15 günlük bıldırcın yumurtası kürünü tavsiye edebilirim sana.Babamda çok işe yaramıştı...
(alıntı)
"1 adet bıldırcın yumurtasını bir bardağa kırıp,bir kaşık balla karıştırıp üzerini sütle doldurup bu kürü sabahları aç karnına 15 gün yapması gerekiyordu..Süt oda sıcaklığında ve buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakka sonra içilecektir...
Geçmiş olsun Elifcim.

BBH ! ☮♥♫ dedi ki...

Hem lezzetli hem de faydali muthis sirrimi acikliyorum Elifcigim:
bir tum elmayi kabuklariyla ,iciyle, cekirdegiyle birlikte 4-5 parcaya bol, parcalara kuru karanfil taneleri sapla, bir sure kaynat, sonra biraz dinlensin. sonra afiyetle ic. eger bogazina gicik yapmazsa, tarcin da at, harika oluyor.
bir de aktarlara bir ugra, balla karistirilip icilen tozlar var :-)
not:elma organik olsun...
hadi bakalim, gecmis olsun doktor hanim ;-)

Hande dedi ki...

Elif'cim geçmiş olsun. Boğazı rahatlatan bir tarif var ilaçsız ne kadar etkili olur bilmiyorum gerçi. 1 kaşık bala, biraz limon sıkıp, bol karabiber ekliyorsun. sabah ve akşam kullanınca iyi geliyor.

Demet dedi ki...

Benim yaptigim her turlu bogaz agrimda iyi gelen bir yontem var, o da tarcin ve bali sicak suyla karistirip iciyorum. Su ana kadar denediklerimden en etkilisi bu. Gecmis olsun.

ebru dedi ki...

oncelikle gecmis olsun,yaz sicaginda surekli sicak seyler icme zorunlulugu zaten basli basina sinir bozucu:( buna ragmen benim onerim sutun icine bir tatli kasigi toz zencefil atip cok kaynamasina izin vermeden isitmak ve bir kasik da bal,hem tadi hos hem ise yariyor..

SeneminYemekleri dedi ki...

çok geçmiş olsun ben eşimin annesinden öğrendiğim bir şey var herseferinde içmemek için direnirim ki ben tüp mideliyim tatlı tüketemiyorum fakat ameliyattan olmadan önce ne zaman hastalansam eşim hemen yapar bu tarifi iki tatlı kaşığıtereyağı tavada erit içine okadarda bal kat biraz ısıt tavada buna limon sıkıyorsun çeyrek kadar kaşıklıyorsun sonrada geçmiş olsun

elif dedi ki...

arkadaşlar hepinize teker teker çok teşekkür ediyorum önerileriniz ve zahmet edip benimle paylaştığınız için.
muhteşem ülkemin muhteşem altyapısız teknolojileri yüzünden(internet arızası,modem arızası,karşımda muhattap olarak bulduğum ciddiyetsiz insanlar derken tatil) internete çok kısıtlı girebildim. şuandada kızımla yalnız olduğum içinve uyanmasına ramak kaldığından ayrı ayrı cevap yazamıyorum.bu yüzden özür diliyorum hepinizden.
tüm önerileri not ettim ve hemen hepsinide denedim.valla insan zorda kalınca nelerneler içiyomuş dimi?benki nane limona bile burun kıvırırdım:))
daha iyiyim bikaç gündür.oldukça azaldı öksürük.kuru öksürüğe birebir olan bişeyde buhar banyosu.gerçekten bakın.hani hatırlarsınız belki çocukken tencerede suyu kaynatıp üstüne battaniye örtüp içine girerdik.yada enazından bizim evde oyle olurdu.nefret ederdim ama iyi gelirdi hep.bu sefer oyle yapmadım.daha insancıl:))birşekilde çözüm yolu buldum.banyoyu buhara boğup en az 45dk içeride kalıyosunuz.ve çıktığınızda boğazınız daha rahatlamış oluyor..bi deneyin derim..
herkese sağlıklı günler diliyorum..
sevgiler...

Adsız dedi ki...

elif konu epey olmuş ama şu aralar farenjit tekrarlarsa ya da öksürük için ayva şerbeti sıcak sıcak çok iyi geliyor.şeker katmaya bile gerek yok ama dilersen şeker de ekleyebilirsin.ayvaları komposto şeklinde hazırlayıp sıcak sıcak kaşıklamak da iyi geliyor.ayva şerbeti için ayvaları yıkadıktan sonra olduğu gibi soymadan temizlemden iri parçalara doğrayıp hepsini bir tencerede su ile kaynatıyorum.beyaz tülbentten süzüp içiyorum.komposto şeklinde yaparsak meyvelerini de tüketmiş oluyoruz ama şerbeti daha güzel.soğuk olarak da tüketilebilir tabi hastalık yoksa.nefis oluyor.başka türlü ne içsem boğazımdaki yangın sönmüyor:)